Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


*Békák*

 Ne nézz kérlek:)Fájl:Teichfrosch.jpg

 

Aranyos fakúszóbéka

A bőre zöld-fekete foltos.Esőerdőkben él Panamában és Kolumbiában.Sokszor megtalálhatóak a kakaóültetvényeken. A bőrváladéka erős idegméreg, az indiánok nyilaikat kenték be vele.A párzásnál a vőstény 6-18 petét rak le. Amikor kikelnek az ebihalak / amikre a hímek vigyáznak/ akkor ők a levelek közt összegyűlt vízbe rakja őket. 2,5-6 cm nagyra nőnek.

 

Azúrkék fakúszóbéka

 

 

A teste élénk kék színű, hátán fekete foltok vannak. Bőre erősen mérgező. A nőstény 5-15 petét rak le az esős évszakban. Amikor kikelnek a hím a hátán kettesével elszállítja az ebihalakat a broméliák közt összegyűlt vízbe. A béka max. 5 cm nagyra tud megnőni. Dél-Amerikában található meg az esőerdőkben. Nappal aktív életmódot folytat.

 Ausztrál óriás levelibéka

Ez a faj nagydarab, pufók, és állandóan úgy néz ki ,mintha mosolyogna.Ausztália Észak-keleti részén és Pápua Új-Guineában honos.Erdőszerű területeken található meg. A kifejlett páldányok 5-10cm nagyok, és akár 15 évig is élhetnek. Sok színváltozata létezik. Megtalálható a világoszöldtől egészen a sötétbarnáig. Hasa fehér. Ezek a békák képesek megenni a kisebb gerinceseket/ gyíkokat, náluk kisebb békákat, egeret/ de megeszik a rovarokat és ízeltlábuakat is.

 
 

 

 

 
 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 126953
Hónap: 1198
Nap: 34